Classificant fulles al pati (setmana del 6 al 10 de març)

Aquesta setmana hem començat ha treballar els òrgans de les plantes superiors. Per començar hem recollit fulles i les hem classificat.

La Josefa ha classificat una fulla de gerani que ha trobat al pati d'entrada de l'aparcament. Segons ella la forma de la fulla és orbiculada, el marge de la fulla és de tipus dentada, l'àpex és obtús arrodonit i la nerviació és palmada.

L'Ivan ha trobat una fulla seca de plataner. Sembla la mateixa que ha trobat el Jose Y. al carrer. Diuen que la divisió del limbe és simple, la forma del limbe és palmada, el tipus de nerviació és palmatinervia, la forma de la vora és lobulada i la manera d'inserir-se creu que deu ser verticil·lada.

El Joel ha trobat una fulla que no ha pogut identificar però si descriure. Segons ell la seva fulla té la divisió del limbe simple, la forma del limbre ovalada, el tipus de nerviació és penninervia asimètrica, la vora del limbe és entera i la forma d'inserir-se és alterna.

El Jose Y.  ha portat una mostra que ha trobat pel carrer. Diu que la forma del limbe és palmat, la vora del limbe és fesa, acunnada.

El Jose ha agafat una fulla d'un arbust. Té la divisió del limbe simple, el tipus de nerviació és penninervia, la forma de la vora és entera, la manera d'inserir-se és oposada.

         https://thumbs.dreamstime.com/x/hojas-del-geranio-19973287.jpg






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada