EL BIG BELL TEST

 
 
El passat dia 30 de novembre, més cent-mil persones van participar en un experiment de física quàntica anomenat el BIG Bell Test. Es tractava de que cada persona anava introduint de forma aleatòria una combinació de 0 i 1 a través d'un videojoc; aquestes seqüències arribaven a diferents laboratoris on es tractaven les dades rebudes (un d'aquests laboratoris ha estat l'ICFO de Castelldefels). Això determinava unes preguntes (mesures) a diferents partícules, àtoms, fotons, electrons, superconductors... de forma totalment impredictible. Ara els científics hauran d'estudiar com han reaccionat les partícules a aquestes situacions.
 
Nosaltres no vam poder participar ja que va coincidir amb els exàmens trimestrals i no vam poder organitzar-lo. Però ara podeu tenir la possibilitat d'estar informats del tema a través d'aquest bloc.
 
En primer lloc podeu veure un vídeo sobre la xerrada que es va fer a CosmoCaixa del dia 30, on s'explica la història de la discussió entre Bohr i Einstein (pares de la física quàntica), com el test de Bell planteja una solució al problema, i on es connecta en directe amb alguns dels laboratoris per conèixer els detalls de la implementació del test de Bell i les interioritats d’un laboratori d’òptica quàntica.


A mesura que es vagin publicant els resultats, us mantindrem informats a través d'aquest bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada